Kostvanor du bör implementera i ditt liv

ECGO

Det finns många kostvanor som du bör införa i ditt liv om du vill vara så hälsosam som möjligt. Dessa vanor kommer att bidra till att förbättra din allmänna hälsa, få dig att se bättre ut och få dig att må bättre i allmänhet.

Att genomföra dessa kostförändringar kan verka svårt till en början, men när du väl har vant dig vid dem kommer de att bli en självklarhet. Så låt oss sätta igång!

Börja drick mer vatten

En av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa är att dricka mer vatten. Vatten hjälper till att rensa ut gifter från kroppen, hålla dig återfuktad och kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt.

Hur mycket bör man dricka om dagen? Vi behöver vanligtvis omkring en och en halv till två liter per dag, men vissa dagar kan du behöva upp till fyra liter om du svettats riktigt mycket. Mängden och färgen på din urin är det bästa sättet att hålla koll på din vätskebalans.

Få i dig tillräckligt med D-vitamin

Solen ger oss människor naturligt D-vitamin som är viktigt för friska ben, tänder och muskler. Tyvärr är solen i länder som Sverige inte tillräckligt stark året om för att vår hud ska kunna bilda tillräckligt med D-vitamin under några av de mörkare månaderna.

Därför är det så viktigt att få i sig tillräckligt med D-vitamin från andra källor, t.ex. via livsmedel eller kosttillskott under dessa månader. Vår rekommendation är att du köper hem ett D-vitamin kosttillskott från din närmaste hälsobutik.

Undvik processade livsmedel

Processade livsmedel är dåliga för din hälsa. De innehåller mycket socker, ohälsosamma fetter och salt, och det är heller inte ovanligt att de kan innehålla tillsatser som kan vara skadliga för din kropp.

Bearbetade livsmedel omfattar bland annat färdiglagade måltider, sockerhaltiga mellanmål, bearbetat kött. Försök att undvika dessa så mycket som möjligt, och laga hellre mat från grunden istället.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!