Är det värt att skaffa en personlig tränare?

ECGO

När det gäller att komma i form finns det många olika vägar att gå. Du kan gå till gymmet, träna hemma eller anlita en personlig tränare. Var och en av dessa tillvägagångssätt har sina egna för- och nackdelar.

Det är just det sistnämnda alternativet som vi idag kommer titta lite närmare på. Att anlita en PT för att komma i form är inte särskilt svårt eller komplicerat, men det kommer kosta dig en slant att ha någon som guidar dig genom din träning. Med detta i åtanke är det viktigt att avgöra om det är värt pengarna att anlita en personlig tränare eller inte.

Fördelar med att ha en personlig tränare

Den största fördelen med att anlita en personlig tränare är att de kommer att pressa dig hårdare än vad du kan pressa dig själv. Utöver detta finns det såklart en hel del andra övriga fördelar också. Några av dessa är följande:

Vägledning kring övningar

Om du har en PT behöver du inte oroa dig för att ta reda på vilka övningar du ska göra. De kommer nämligen att ta fram en lämplig träningsplan och gå igenom den med dig varje vecka.

Vägledning kring kost

Personliga tränare hjälper dig också med din kost. De ger dig råd om vilka typer av livsmedel du ska äta och vilka du ska undvika.

Detta kan vara en stor fördel om du regelbundet får sug efter mat eller om du inte har viljestyrka nog att motstå frestelser att äta onyttigt.

Återkoppling och feedback

En av de bästa sakerna med att anlita en personlig tränare är att du får feedback och råd. Detta kan vara till stor hjälp när det gäller att förbättra din teknik och även motivera dig att anstränga dig lite hårdare.

Nackdelar med att anlita en personlig tränare

Finns det någon nackdel med att anlita en personlig tränare. Ja, den höga kostnaden kanske den största (och enda) nackdelen.

Personliga tränare kostar en del att anlita. Om du bokar in flera träningar kan det snabbt bli mycket pengar som försvinner.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!