Hur håller man uppe träningsmotivationen?

ECGO

Det finns många saker som kan få dig att tappa motivationen att träna. Kanske är du för upptagen, det är för kallt ute eller så känner du helt enkelt inte för att träna.

Oavsett vad orsaken är är det viktigt att hitta sätt att hålla motivationen uppe så att du kan hålla dig frisk och i form! Här är 5 knep för att hålla träningsglöden vid liv

Skapa ett mål

Genom att skapa ett mål med din träning kommer du alltid ha någonting konkret att sträva efter. Det kan vara allt från att lyckas springa ett maraton till att gå ner i vikt eller att lyckas knäppa på dig dina gamla jeans igen.

Att ha något att sträva efter hjälper dig att hålla dig motiverad att träna och hålla dig på rätt spår, även när träningen är som tråkigast och jobbigast.

Hitta en träningskompis

Att träna tillsammans med någon annan kommer inte bara göra så att tiden upplevs att går fortare, utan det kommer även göra allt roligare! Du och din kompis kan uppmuntra och motivera varandra att anstränga sig mer, vilket kan göra att ni ser större framsteg snabbare.

Det är också ett bra sätt att få tid till att umgås med dina vänner. Om du kan är det optimalt om du börjar träna med en person som delar dina träningsmål så att ni kan köra samma träningsprogram.

Ta träningen seriöst

Oavsett vilket mål du har bör du alltid ta träningen på allvar om du vill ha de bästa resultaten. Med det sagt menar vi inte att du behöver träna som en elitidrottare. Oavsett vilken nivå du lägger dig på gällande din träning bör du hur som helst ta det seriöst.

Genom att ta din träningsrutin på allvar blir det en vana som är lätt att hålla fast vid. Det kommer också att få dig att känna dig bättre med dig själv!

Gör träningen rolig

Om du inte tycker den träningsform som du utöver, är det svårt att hålla fast vid den i längden. Hitta övningar som är roliga och utmanande för dig. Prova olika saker tills du hittar något som du fastnar för.

Detta kommer inte bara att göra träningen roligare, utan du kommer också att se bättre resultat eftersom du faktiskt vill göra det!

Belöna dig själv

Om du har genomfört ett utmanande träningspass eller nått ditt mål, belöna dig själv med något som du tycker om. Det kan vara allt från att köpa nya gympaskor till att unna dig en massage eller en god bit mat.

Genom att belöna dig själv för ditt hårda arbete förblir du motiverad att fortsätta träna och uppnå ännu mer!

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!