Allt du behöver veta om meditation

ECGO

Känner du dig någonsin stressad eller överväldigad? Om så är fallet kan du överväga att prova meditation. Meditation är ett utmärkt sätt att minska stress och förbättra ditt allmänna välbefinnande.

Stress påverkas nästan alla människor i dagens samhälle på ett eller annat sätt. För att inte denna känsla ska ta över ens liv är det därför viktigt att jobba mot dessa negativa tankar. Meditation är ett av bästa sätten du kan göra detta på. Läs vidare för att ta reda på hur du kan komma igång med detta och få sinnesro.

Hur kommer man igång?

För att börja meditera måste du först och främst hitta en lugn plats i ditt hem där inget kan störa dig. Det finns därefter flera olika vägar som du kan gå. Ett sätt är att ta hjälp från Youtube. Idag finns det nästan hur mycket material som helst på nätet för dig som vill komma igång att börja meditera.

Du kan även boka tid med en meditationstränare. De kan berätta mer om de olika teknikerna och hjälpa dig att ta reda på vilken som passar dig bäst.

Hur vet jag om jag mediterar på rätt sätt?

Det finns inga regler när det gäller hur ”bra” din meditation ska vara, men de flesta känner sig lugnare efter varje session. Om inte, finns det flera sätt att förbättra och fördjupa din meditation. Några av dessa tips är:

  • Hitta en lugn plats där du kan vara ensam i cirka 30 minuter
  • Välj vilken ställning som helst som känns bra, men se till att du kan utföra dem stabilt
  • Fokusera på ditt andetag – andas in genom näsan och ut genom munnen
  • Släpp negativa tankar, håll inte fast vid dem.

Fördelar med meditation

Meditation kan ha flera positiva effekter på din kropp och ditt sinne. Förutom att minska stressen ökar meditation också din koncentrationsförmåga. Den har även en lugnande effekt som gör att du kan vara mer i nuet.

Sist men inte minst kan meditation minska risken för problem som ångest eller depression.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!