4 träningsknep du måste känna till

ECGO

Vill du komma i form men vet inte hur du ska börja? Är du trött på att göra samma gamla övningar på gymmet utan att se resultat? Isåfall måste du läsa det här blogginlägget!

Vi vet att träning kan vara svårt och ibland är det väldigt svårt att motivera sig till att genomföra träningspasset som man planerat för sig själv. Våra förhoppningar är dock att de fyra tips som vi kommer dela med oss av kommer få dig att lättare träna regelbundet och göra träningen lite mer effektiv.

Träna med en kompis

Vi vet alla hur viktigt det är att ha en träningskompis. De kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och ge dig en extra knuff när det behövs!

Visste du att personer som tränar med en träningskompis är mer benägna att hålla ut med sin träning än de som tränar ensamma? Samt att deras träningspass blir ofta mycket mer givande? Om inte så vet du det nu!

Variera din träning

Om du fortsätter att göra samma övningar kommer din kropp att vänja sig vid dem och de kommer leda till att din träning inte blir lika effektiva. Prova därför något nytt då och då!

Att variera sin träning är även väldigt fördelaktigt om du börjar tappa suget på att träna. Genom att göra något annorlunda kommer du att förhoppningvis börja se mer fram emot din träning.

Träna inte för mycket

Det är mycket viktigt att inte överdriva när du börjar med en ny träningsrutin. Du vill inte riskera att bli skadad eller tappa lusten för träning.

Börja med att träna någon gång i veckan. Därefter kan du successivt öka antalet träningstillfällen per vecka.

Drick mycket vatten

Uttorkning kan leda till bristande energi, dåliga prestationer och till och med muskelkramper. Se därför till att du dricker mycket vätska före, under och efter träningen!

Vatten är särskilt viktigt om du tränar i varmt väder eller gör högintensiva övningar där du svettas mycket.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!