Vilka är fördelarna med en aktiv livsstil?

ECGO

Det är ingen hemlighet att en aktiv livsstil är bra för dig. Det finns faktiskt otaliga fördelar med att vara aktiv och äta hälsosamt. Från att minska risken för att utveckla kroniska sjukdomar till att förbättra ditt humör finns det många skäl att göra en förändring.

Trots att väldigt många känner till fördelarna med att upprätthålla en aktiv livstil vill vi tro att alla inte har full koll på alla de fördelar som finns förknippade med detta. Därför kommer vi här nedanför dela med oss av några av dessa.

Förbättrat humör och kognitiv funktion

Många studier har visat att de som är fysiskt aktiva löper mindre risk att drabbas av depression eller ångest.

Motion har också positiva effekter på den kognitiva funktionen och bidrar till att förbättra minnet och tankeförmågan.

Minskad risk för kroniska sjukdomar

Regelbunden fysisk aktivitet kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och olika typer av cancer.

Det kan också bidra till att förbättra dina kolesterolnivåer och ditt blodtryck samt öka din livslängd.

Ökad ben- och muskelstyrka

Att hålla sig hälsosam genom regelbunden motion kan bidra till att hålla skelettet starkt, vilket kan minska risken för benskörhet senare i livet.

Motion hjälper också till att bygga muskler, vilket leder till ökad styrka och uthållighet.

Bättre sömn

Träning kan hjälpa dig att somna snabbare, få bättre sömnkvalitet och vakna upp med en mer fräsch känsla. Regelbunden motion hjälper också till att minska stress, ångest och depression.

Så om du har problem med att få tillräckligt med sömn kan det verkligen vara värt att börja röra lite mer på sig för att se om det hjälper.

Förbättrad självbild

När du är fysiskt aktiv frigör kroppen endorfiner, som är hormoner som får dig att må bra.

Detta kan leda till en mer positiv självbild och ökat självförtroende. Motion kan också bidra till att minska ålderstecken genom att hålla din hud frisk och kropp i toppform.

Det finns många anledningar att hålla sig i form

Som du kan se finns det väldigt många skäl att vara aktiv och äta hälsosamt. Oavsett om ditt mål är att minska risken för kroniska sjukdomar, förbättra din sömnkvalitet eller öka ditt självförtroende finns det ingen bättre tid än nu att börja göra en förändring.

Så vad väntar du på? Varför inte ta med dig en vän och röra på dig i dag?

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!