Vad kan man sälja med klassen eller laget?

ECGO

Försäljning av saker tillsammans som en klass eller ett lag kan vara en rolig och effektiv aktivitet för att samla in pengar till en gemensam sak.

Det finns många saker som kan säljas och som kan generera intäkter för laget eller klassen. Idag finns det en hel del aktörer som ger klasser och lag möjligheten att tjäna pengar genom försäljning av deras produkter.

Nu tar vi en titt på vad man kan sälja med klassen eller laget!

Försäljning av snacks och godis

En av de populäraste sakerna att sälja är snacks och godis. Det är enkelt att köpa in olika sorters chips, godis och läskedrycker och sälja dessa till elever, föräldrar och andra som är intresserade. 

Utöver detta är bakverk, som kakor och muffins, en annan populär försäljningsvara. Att ha en bakverksförsäljning kan vara en rolig aktivitet för hela klassen eller laget att delta i och det tenderar dessutom att gå hem hos kunderna.

Försäljning av kläder

För de som vill ha något mer praktiskt och långvarigt kan det vara en bra idé att sälja träningskläder med skolans eller lagets logotyp. 

Detta ger eleverna och lagmedlemmarna en möjlighet att visa upp sin skolanda och stödja laget samtidigt som de kan sölja något som faktiskt som ger värde till kunderna, i form av bekväma och användbar kläder.

Försäljning av kaffe

Det kan även vare en smart idé att sälja kaffe med klassen eller laget för att samla in pengar till en gemensam sak.

För att komma igång behöver man först hitta en pålitlig leverantör av kaffe. Det finns många olika alternativ att välja mellan, så det är viktigt att välja en leverantör som erbjuder högkvalitativt kaffe till rimliga priser. Ett exempel på en bra leverantör är https://www.kaffekassan.se/.

När man har hittat en lämplig leverantör kan man börja marknadsföra försäljningen till skolans elever, föräldrar och lärare. Man kan skapa affischer och flyers som annonserar försäljningen och placera dem runt om i skolan. Man kan även använda sociala medier för att nå ut till en större publik och öka medvetenheten om försäljningen.

Sammanfattningsvis 

Sammanfattningsvis finns det många olika saker som man kan sälja med klassen eller laget för att samla in pengar till en gemensam sak. Oavsett vad man väljer att sälja är det viktigt att ha kul och arbeta tillsammans som ett team för att uppnå gemensamma mål.

Valet av vad man ska sälja beror på många faktorer, såsom vilken tid på året det är, vilken målgrupp man riktar sig till och vilka resurser man har tillgängliga. Det kan vara en god idé att involvera hela klassen eller laget i beslutet om vad man ska sälja, så att alla känner sig delaktiga och engagerade.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!