Hur tar man hand om sina fötter?

ECGO

Att ta hand om sina fötter är viktigt, det vet vi alla. Men hur ska man egentligen göra? Det finns mycket att tänka på när det kommer till fotvård och ibland kan det vara svårt att veta vad som är bäst för ens egna fötter.

Vi på ECGO har sammanställt en lista med en hel del olika tips som kommer kunna hjälper dig att ta hand om dina fötter på bästa sätt! Om du vill läsa fler intressanta texter om hälsa och kroppen rekommenderar vi att du klickar dig vidare till lanksamling.se som har många bra artiklar att ta sig igenom.

Nu sätter vi igång!

Köp skor av bra kvalitet

Det är väldigt viktigt att du köper skor av bra kvalitet, detta för att undvika skador på dina fötter. Billiga skor är oftast gjorda av mindre bra material och kan därför leda till skador och smärtor i fötterna. Om du är ute efter bra och prisvärda skor så kan det vara en bra idé att göra några snabba sökningar på nätet eller gå till din lokala skobutik och fråga personalen om råd.

Trots att du köpt in riktigt kvalitativa skor är det viktigt att även komma ihåg att skor inte håller för evigt. Var noga med att byta ut dina skor regelbundet om de börjat slitas ut. Utslitna skor kan orsaka smärtor i fötterna och även leda till skador.

Skapa en rutin för hur du tar hand om dina fötter

Det är alltid en bra idé att försöka upprätta någon form av rutin för hur du tar hand om dina fötter. Detta kan vara allt från att ta ett fotbod då och då, till att smörja in och mjuka upp dina fötter med en fotkräm.

Se dock till och lägg dig på en ambitionsnivå som du faktiskt kommer kunna upprätthålla. Att börja med en alltför omfattande rutin kommer troligtvis bara leda till att du snabbt tappar motivationen till att följa den och tillslut kommer du att strunta i att göra det.

Klipp dina tånaglar regelbundet

Detta ses kanske som en självklarhet för många, men det är faktiskt inte alls ovanligt att många personer avstår eller rent av glömmer bort att klippa sina tånaglar på regelbunden basis.

Att ha långa och ovårdade tånaglar är dels ganska ofräscht, men framförallt så kan det leda till smärtor och obehag, i synnerhet när man har på sig skor. Se därför till att klippa dina tånaglar några gånger per månad eller helt enkelt när det finns ett behov av det.

Gå på massage

Om du verkligen vill ta hand om dina fötter på bästa sätt så kan det vara en bra idé att unna dig själv och dina fötter en skön fotmassage från tid till annan. Detta är inte bara avkopplande och skönt, utan kan verkligen hjälpa till att förebygga eller lindra smärtor i fötterna.

Det finns flera olika sorters massagetekniker som du kan prova på dina fötter, så se till att experimentera lite för att hitta den som passar just dig och dina fötters behov bäst.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!