Hur behåller man en ung och fräsch hud?

ECGO

Alla åldras oavsett om vi vill det eller inte. Huden i ansiktet är en av de första ställena som visar tecken på åldrande och det kan vara väldigt jobbigt för vissa när man börjar märka att huden förlorar sin elasticitet, fasthet och att utseendet helt enkelt förändras.

Men trots att åldrande som sagt är oundvikligt så finns dock några saker som du kan göra för att hålla din hud ung och fräsch längre. Och faktum är att många av dessa saker varken kostar särskilt mycket eller är svåra att göra. Så om du vill att din hud ska vara så vacker som möjligt så länge som möjligt får du här några tips om hur du kan göra det.

1. Rengör huden ordentligt

En av de viktigaste sakerna du kan göra för din hud är att rengöra den ordentligt varje dag. Detta innebär att du måste använda en mild rengöring för att tvätta bort allt av smink och smuts. 

Många tror att de bara kan använda lite vatten för att rengöra sin hud, och även om detta är bättre än ingenting så räcker det oftast inte för att göra rent huden helt och hållet. Vi rekommenderar att du ser till att rengöra ansiktet både morgon och kväll i samband med att du vaknar och ska gå och lägga dig. Om du ser till att göra detta till en rutin kommer din hud att tacka dig för det i längden.

2. Överdriv inte solandet

Visste du att UV-strålar från solen kan vara skadlig för din hud? Alla vet att det är viktigt att använda solskyddsmedel när man är ute i solen, men inte alla är medvetna om att för mycket sol faktiskt kan orsaka åldrande av huden.

Därmed är det viktigt att begränsa tiden i solen och att alltid använda solskydd i form av solkräm eller liknande om du vill att din hud ska se ung och fräsch ut.

3. Träna regelbundet

Träning gör inte bara så du blir starkare och piggare, det gör även så att din hud får extra glow. När du tränar ökar din hjärtfrekvens och blodet börjar flöda snabbare. 

Detta ökade blodflöde hjälper till att ge näring åt dina hudceller och ger din hud ett friskt utseende.

4. Använd kräm mot rynkor

Rynkor är ett av de vanligaste tecken på åldrande, och även om du inte kan förebygga dem helt och hållet så kan du definitivt motverka detta på flera olika sätt.

Ett av de bästa sätten att göra detta är genom att regelbundet börja använda kräm mot rynkor. Såklart är vissa rynkkrämer mer beprövade än andra, och det finns ett väldigt stort utbud utav  olika produkter att välja mellan på marknaden.

Det är viktigt att göra en bra research och hitta en anti-rynkkräm som passar din hudtyp och dina behov. Men när du väl har hittat den perfekta krämen för dig kan du genom att använda den regelbundet hjälpa till att hålla din hud ung och fräsch längre.

5. Drick mycket vatten

En annan viktig sak du kan göra för din hud är att se till att du dricker tillräckligt med vatten varje dag.

Vatten är viktigt eftersom vår kropp är beroende av det för att fungera, men det är dessutom viktigt med ett rikligt vatten-intag om man vill att huden ska fortsätta vara ung och fräsch och samtidigt motverka rynkor.

Om ECGO

Vi skriver artiklar om det mesta du kan tänka dig. Målet är att hjälpa dig att ta bra beslut i livet. Häng med oss på den här resan så utvecklas vi tillsammans!